Willem II verslaat RKC na bliksemstart

TILBURG (ANP) - Willem II heeft de veertigste verjaardag van de fanatieke aanhang van de KingSide gevierd met een thuiszege op RKC Waalwijk (2-1). De club uit Tilburg leidde na veertien minuten al met 2-0, na doelpunten van Freek Heerkens en Pol Llonch. Stanley Elbers bracht de bezoekers nog voor rust terug in de wedstrijd. RKC was in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg, maar stond uiteindelijk opnieuw met lege handen.

Willlem II handhaafde zich in de subtop van de eredivisie. Hekkensluiter RKC heeft aan de eerste elf competitiewedstrijden slechts een puntje overgehouden.

Heerkens kopte in de elfde minuut raak na een afgemeten voorzet van Mike Trésor Ndayishimiye. Llonch kreeg drie minuten later de bal bij toeval voor zijn voeten een schoot ook raak (2-0). Even leek RKC op weg naar een kansloze nederlaag, maar Elbers schoot in de twintigste minuut fraai raak (2-1).

Willem II bleef de eerste helft domineren maar moest na rust het initiatief vaak aan RKC laten. Juriën Gaari en Dylan Vente verzuimden de bezoekers te belonen voor een goed optreden in de tweede helft.