Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hele schoolklassen vragen om ‘Toprioriteit-T-shirt’ Lubach

Het T-shirt dat Arjen Lubach afgelopen zondag in het programma ZML lanceerde, is zeer populair bij leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Het ontwerp met de tekst ‘Ik ben GEEN Toprioriteit’ is maandag al meer dan 5000 keer gedownload. Juffen en meesters hebben de redactie laten weten dat zij hun hele klas in het T-shirt willen steken op 6 november, als er een grote landelijke onderwijsstaking plaatsvindt.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In het bijbehorende item in het VPRO-programma analyseert Lubach het schrijnende, nog steeds toenemende docententekort in het basisonderwijs. Ook fileert hij de uitspraak van premier Mark Rutte, die stelde het onderwijs ‘topprioriteit’ te vinden maar vervolgens geen extra geld uittrok voor de beroepsgroep die onder druk staat. Het filmpje uit ZML is al bijna een half miljoen keer bekeken.

"Zoveel shirts op zo’n korte termijn kon alleen door een leger kindslaven aan het werk te zetten", aldus Lubach. "En - misschien heel cynisch - daar pas ik voor. Het ontwerp is via de website van het programma te downloaden; zet je eigen kinderen maar aan het werk." Het tiende seizoen van ZML ging twee weken geleden van start. Afgelopen zondag trok het programma meer dan 1 miljoen kijkers.

De tekst op het shirt bevat een spelfout omdat door het docententekort een aantal leerlingen geen goed onderwijs zou krijgen.