Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rode kaart Son na charge op Gomes geseponeerd

LONDEN (ANP) - Een onafhankelijk voetbalpanel heeft de rode kaart voor de Zuid-Koreaanse aanvaller Son Heung-min van Tottenham Hotspur geseponeerd. Hij ontkomt daardoor aan een reglementaire schorsing van drie duels. Volgens de commissie is de Aziaat zondag in de wedstrijd tegen Everton (1-1) onterecht uit het veld gestuurd.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Son maakte in het duel van achteren een tackle op de Portugees André Gomes. De middenvelder van Everton verdraaide daarbij op ongelukkige wijze zijn enkel. Nader onderzoek wees uit dat Gomes een fractuur had opgelopen. Hij onderging maandag een operatie en mocht dinsdag het ziekenhuis verlaten. Volgens zijn club zal hij geen blijvend letsel overhouden aan zijn gehavende enkel.

Son zag meteen de ernst van de situatie in en reageerde op het veld ontdaan op de gevolgen van zijn charge. Hij kreeg eerst geel, maar op advies van de VAR werd hij alsnog uit het veld gestuurd. Tottenham tekende beroep aan tegen zijn uitsluiting, omdat er volgens de club geen opzet in het spel was. Het panel van experts was het daarmee eens en sprak Son vrij.