Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Personeel reageert op massa-ontslag Tata Steel

Het aangekondigde massa-ontslag van Tata Steel slaat bij de medewerkers in als een bom: 'Ik ben er doodziek van'.

Personeel reageert op massa-ontslag Tata Steel

3000 banen

Gisteravond kondigde Tata Steel aan 3000 banen in Europa te gaan schrappen. Het staalproductiebedrijf kampt met zware concurrentie van goedkoop staal uit China, en voelt zich daarom genoodzaakt tot een massa-ontslag. Naar schatting zal de helft van de ontslagen in Nederland gaan vallen en treft het vooral kantoorpersoneel. Bij de medewerkers zelf sloeg het nieuws in als een bom.

'Doodziek'

Hart van Nederland sprak medewerkers en omwonenden in de regio IJmond, een gebied waar veel mensen afhankelijk zijn van hun baan bij het staalbedrijf. 'Een groot deel van Noord-Holland leeft hiervan', laat een voorbijganger weten. Het zal dus voor veel mensen en families een bittere pil betekenen, zeker zo vlak voor de kerstdagen. Een man wiens zoon bij Tata Steel werkt geeft dat inderdaad toe: 'Dit is niet leuk nee. Mijn zoon heeft het gehoord en is pissig'.

Het is onduidelijk waar de klappen precies gaan vallen, maar vermoed wordt dat vooral de banen van het kantoorpersoneel op de tocht staan. Een medewerker laat maandagavond aan Hart van Nederland weten 'er doodziek' van te zijn. Het enige wat het personeel kan doen is afwachten, maar dat er vlak voor de kerst massaal ontslagen gaan vallen, is helaas wel zeker.