Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bekir E. bedreigt Peter R. de Vries vanuit cel

Bekir E., de man die vastzit voor de moord op de 16-jarige Hümeyra, heeft vanuit zijn cel plannen beraamd om Peter R. de Vries te gaan bedreigen.

Bekir E bedreight Peter R vanuit cel

Afgeluisterd

Dit maakte Peter R. de Vries bekend via Twitter. Hij plaatste een brief met daarin een afgeluisterd telefoongesprek van Bekir E. vanuit de gevangenis op 11 november. Dit was voorafgaand aan de zitting waarin hij voorgeleid werd voor de moord op de 16-jarige Hümeyra. Uit dit telefoongesprek blijkt dat Bekir E. niet bepaald van plan is zijn spijt te gaan betuigen door middel van een lange gevangenisstraf. 

'We gaan ze bedreigen, broer'

In het telefoongesprek belt Bekir E. met zijn broer, en zegt daarin dat ze 'op zijn manier' John van den Heuvel gaan bedreigen. 'Want die heeft slecht over mij gepraat.' Ook zei hij dat ze 'als klap op de vuurpijl die hazenlip Peter R. de Vries gaan bedreigen'. Uit een brief die De Vries op Twitter heeft geplaatst blijkt dat er vanuit de gevangenis maatregelen zijn genomen.

Aangifte

Zo is er onder andere te lezen dat er aangifte tegen Bekir E. wordt gedaan. De Vries verklaart dat die aangifte niet bij hem of Van den Heuvel vandaan komt, dus wie daartoe heeft besloten is nog onduidelijk. Bekir E. is wel op een speciale afdeling voor problematische gedetineerden geplaatst. Niet alleen vanwege dit telefoongesprek, maar omdat hij zoveel overlast veroorzaakte dat hij op de normale afdeling niet meer functioneerde. Zo bedreigde hij andere gedetineerden en sprak hij openlijk over het doodschieten van Hümeyra 'omdat ze loog over haar leeftijd.'