Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schokkend: oud-leden pedoclub Martijn delen 'misbruik-tips'

Twee oud-leden van de in 2014 verboden 'pedoclub' Martijn hebben een besloten e-maillijst opgericht, waarin enorm schokkende zaken zijn gedeeld.

leden-pedoclub-martijn-nog-actief

Dat publiceert RTL Nieuws vandaag. Zij zijn maandenlang undercover gegaan en hebben daarmee toegang verkregen tot de besloten e-maillijst die opgericht is door twee oud-leden van de verboden pedoclub Martijn. De rechter verbood in 2014 het bestaan van de pedoclub, omdat die seks met minderjarigen verheerlijkte en streed voor de legalisatie ervan.

Schokkend

Pas op: de volgende alinea's bevatten schokkende content

Nu blijkt dat twee oud-leden van de club online weer volop actief zijn. Zij hebben een besloten e-maillijst opgericht, waar je alleen toegang tot krijgt wanneer je online een verklaring ondertekent dat je seks tussen kinderen en volwassenen wilt laten legaliseren. De lijst staat op naam van één van de oud-leden van Martijn, wordt gepromoot door het ex-gezicht van Martijn en heeft 34 leden. De afgelopen maanden zijn er binnen de lijst meer dan 200 e-mails verstuurd.

De inhoud van de e-mails is misselijkmakend. Zo wordt seks met jonge kinderen verheerlijkt, leggen de leden aan elkaar uit welke seksuele handelingen je uit kunt voeren en vanaf welke leeftijd kinderen hier 'geschikt' voor zijn. 

Handboek

Ook is er een handboek gedeeld over hoe je kinderen het beste kunt misbruiken, en hoe je ze vindt. Middels zo'n 170 (!) pagina's worden leden geadviseerd op zoek te gaan naar kinderen in de eigen sociale kring of bij sportverenigingen. 

Vervolging

Er werd al langer vermoed dat Vereniging Martijn in een andere gedaante online nog steeds actief was. Deze zomer deed de Stichting Strijd Tegen Misbruik aangifte van deze online activiteiten. Naar aanleiding van die aangifte stelde het OM een onderzoek in naar de activiteiten van de e-maillijst. Aan de hand van die resultaten heeft het OM dat gewijzigd naar een strafrechtelijk onderzoek. 

Volgens Wim Voermans, hoogleraar staats- en bestuursrecht, is de e-maillijst een voortzetting van de verboden Vereniging Martijn. Hij is van mening dat het OM tot vervolging over moet gaan. "Je moet dit niet laten glippen. Dit is niet onschuldig, dit is even gevaarlijk als die vereniging zelf was. Dat krijg je hier nu terug, alleen in een andere gedaante."