FC Groningen opgelucht na winst tegen FC Emmen

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen gaat opgelucht de feestdagen in. Na vijf duels zonder overwinning, inclusief de bekernederlaag donderdag tegen FC Utrecht (0-1), zegevierde de ploeg van trainer Danny Buijs in de laatste wedstrijd van 2019. Het thuisduel met FC Emmen eindigde in 2-0. Kaj Sierhuis scoorde na de rust twee keer. Verdediger Michaël Heylen van FC Emmen moest in de 88e minuut van het veld na zijn tweede gele kaart.

FC Groningen staat met 25 punten stevig in de middenmoot. FC Emmen heeft als nummer veertien zeven punten minder.

Ajdin Hrustic was in de beginfase dicht bij de Groningse openingstreffer. Uit een vrije trap schoot hij op de lat. Vlak voor de rust knalde verdediger Django Warmerdam van FC Groningen naast.

Na de pauze kwam de formatie van Buijs snel tot scoren. Uit een voorzet van Joel Asoro tikte Sierhuis handig in (1-0). Doelman Dennis Telgenkamp voorkwam daarna een grotere achterstand voor FC Emmen, dat zelf amper gevaarlijk was. Sierhuis besliste het duel met een rake kopbal (2-0). Doelman Sergio Padt moest daarna nog wel een paar keer redding brengen.