Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nieuwe trainer Arteta houdt Ljungberg bij Arsenal

LONDEN (ANP) - Mikel Arteta, de nieuwe trainer van Arsenal, ziet bij de Londense club een rol weggelegd voor Freddie Ljungberg. Sinds het ontslag van Unai Emery was Ljungberg interim-trainer.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Ik heb hem mijn ideeën verteld en heb hem gezegd welke mensen ik wilde toevoegen aan onze trainersstaf. Ik wilde weten wat zijn gevoel daarbij was en hoe hij zijn eigen toekomst in zijn hoofd had", zei Arteta. "We hebben vervolgens besloten dat het het beste voor hem is om bij ons te blijven. Hij kent de spelers, hun huidige situatie en hun verleden. Verder is ook zijn spelinzicht zeer belangrijk voor ons. Freddie was heel positief en toonde zich bereid ons te helpen."

Ljungberg had zes wedstrijden de leiding bij Arsenal, dat op de 11e plek staat in de Premier League. Hij won slechts één keer, uit bij West Ham United: 1-3.

Afgelopen weekend speelde Arsenal met 0-0 gelijk tegen Everton en Mesut Özil ontbrak in de selectie omdat hij in opspraak was geraakt na een tweet. "Iedereen begint bij mij met een schone lei. Ik heb dat Mesut ook gezegd. Hij zal niet beoordeeld worden op zaken uit het verleden", aldus Arteta.