Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Waardenberg & De Jong spelen in juni extra shows

Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong gaan in juni nog twee weken de compilatieshow spelen waarmee zij deze week na twintig jaar hun rentree maakten als theaterduo. Waardenberg & De Jong spelen vanaf deze week drie weken lang een compilatie van de hoogtepunten uit de zes shows die zij in de jaren tachtig en negentig maakten.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De 26.000 kaarten voor de eerste reeks waren in tien minuten uitverkocht. Daarom keren de twee komieken half juni terug in het Nieuwe Luxor Theater met de show. De kaartverkoop begint zaterdag om 12.00 uur.

Het tweetal kreeg donderdagavond, bij de eerste voorstelling, een staande ovatie. In de retrovoorstelling onderzoeken zij naar eigen zeggen de betekenis van hun oude werk. Met regisseur Jeroen De Man hebben zij de sketches bekeken die zij tussen 1987 en 1999 maakten en die toentertijd voor veel opschudding zorgden.

Oude decors

"De tijden zijn veranderd", schreef het tweetal bij de aankondiging in een toelichting. "Durven ze nog op grote hoogte een stalen balk te schilderen? Laten ze zich beperken door de soms doorgeschoten censuur?" Voor de voorstelling heeft het tweetal alle originele decors en rekwisieten uit de opslag gehaald.

Het duo maakte tussen 1985 en 1996 samen zes programma’s waarmee het een trouwe schare fans aan zich wist te binden. De fysieke voorstellingen werden echter te zwaar, waarna ze weer uit elkaar gingen. Het tweetal heeft, afgezien van de korte reünieshow met Toren C, ruim twintig jaar niet samen op een podium gestaan.