Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Europese beurzen sluiten overwegend lager

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend lager gesloten. Op de Amsterdamse beurs ging de aandacht uit naar maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com, dat de overnamestrijd om de Britse branchegenoot Just Eat overtuigend won van techinvesteerder Prosus. Zowel Takeaway als Prosus werd hoger gezet.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,4 procent lager op 610,43 punten. De MidKap daalde een fractie tot 930,61 punten. Parijs, Londen en Frankfurt noteerden minnen van 0,1 procent.

Takeaway maakte bekend 80,4 procent van de aandelen Just Eat aangeboden te hebben gekregen, tegen 0,02 procent die bij Prosus werden aangemeld. Het Nederlandse bedrijf en het eveneens aan de Amsterdamse beurs genoteerde Prosus probeerden beide minimaal 50 procent plus één aandeel in handen te krijgen. Takeaway steeg 1,6 procent bij de middelgrote bedrijven, Just Eat kreeg er in Londen 1,9 procent bij.

Prosus was koploper in de AEX met een winst van 3,4 procent. Dat bedrijf maakte ook bekend meer geld te steken in de Indiase markt voor digitaal krediet. Dochteronderneming PayU neemt daarvoor de snelgroeiende Indiase kredietverstrekker PaySense over.