Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Schaatser Krol nu ook Europees kampioen op 1500 m

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Thomas Krol heeft bij de EK afstanden in Heerenveen de Europese titel veroverd op de 1500 meter. De regerend wereldkampioen op dit onderdeel zegevierde in een tijd van 1.43,67. Achter de onttroonde Russische titelhouder Denis Joeskov (1.44,80) pakte Patrick Roest brons met een tijd van 1.44,82. Koen Verweij moest genoegen nemen met de vijfde tijd (1.45,88).

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Olympisch kampioen Kjeld Nuis, die in 2018 de eerste editie van de EK afstanden al oversloeg, ontbrak opnieuw in het deelnemersveld. De 30-jarige blikvanger van Team Jumbo-Visma kreeg voor dit toernooi geen aanwijsplek van de selectiecommissie van de Nederlandse schaatsbond KNSB. Voor de WK afstanden komende maand in Salt Lake City (13-16 februari) kreeg hij wel een startbewijs voor de schaatsmijl en mag hij ook aan de 1000 meter meedoen. Op beide afstanden is Nuis wereldrecordhouder.

Nuis kon zich eind vorige maand bij de NK niet op eigen kracht kwalificeren voor de EK en WK afstanden. Hij was door de gevolgen van een zware griepaanval niet in staat om in Thialf mee te strijden om de diverse startbewijzen.