PSV verliest in Qatar ook van KAS Eupen

DOHA (ANP) - PSV heeft ook de tweede oefenwedstrijd in Qatar verloren. De ploeg van trainer Ernest Faber moest met 2-1 buigen voor KAS Eupen, de nummer 13 van de Belgische competitie. PSV verloor twee dagen eerder met dezelfde cijfers ook al van Club Brugge, dat bovenaan staat in België.

Beide doelpunten van KAS Eupen kwamen voort uit balverlies van PSV op eigen helft. In de 24e minuut verspeelde Pablo Rosario de bal vlak voor zijn eigen strafschopgebied, waarna Danijel Milicevic de score opende. Het schot van de Bosniër werd onderweg nog van richting veranderd door Timo Baumgartl, waardoor keeper Robbin Ruiter kansloos was. Eigenlijk zou Jeroen Zoet keepen, maar hij bleef vanwege een lichte enkelblessure aan de kant.

In de 34e minuut kwam PSV op gelijke hoogte via Bruma, die bij de tweede paal een voorzet van linksback Olivier Boscagli vrij kon inschieten. Na bijna een uur spelen leidde balverlies van Jordan Teze tot de 2-1 van de Belgen. Milicevic gaf de bal voor op Flavio Ciampichetti, die Ruiter met een kopbal passeerde.