Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Meteen kijkcijferrecord voor start Wie is de mol?

HILVERSUM (ANP) - Het twintigste seizoen van Wie is de mol? is zaterdag mooi van start gegaan. De eerste aflevering trok een recordaantal van iets meer dan 3 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vorig jaar keken met 2,9 miljoen iets minder mensen naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De uitzending van zaterdag, waarin Anita Witzier afscheid moest nemen, is niet de meest bekeken uitzending tot nu toe. Het record staat op ruim 3,5 miljoen kijkers. Dat aantal werd behaald tijdens de ontknoping van het vorige seizoen toen Sarah Chronis Merel Westrik ontmaskerde als de saboteur. De negentiende reeks was met gemiddeld 2.881.000 kijkers per aflevering vooralsnog het best bekeken seizoen.

Dit jaar doen onder anderen Nathan Rutjes, Leonie ter Braak, Miljuschka Witzenhausen en Buddy Vedder mee. Ze spelen het spel in China. Het napraatprogramma MolTalk met Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg trok bijna 1,2 miljoen geïnteresseerden.

Andere populaire programma's op de zaterdagavond waren het NOS Journaal van 20.00 uur (ruim 2,3 miljoen kijkers) en Kassa (bijna 1,3 miljoen kijkers).