Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Travelex zet stappen met herstel na cyberaanval

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Het financiële kantoor Travelex, het moederbedrijf van de vroegere Grenswisselkantoren, zet de nodige stappen met de herstelwerkzaamheden na de aanval met gijzelsoftware. De onderneming benadrukte nogmaals dat er geen bewijs is dat er klantgegevens zijn gestolen. Later deze week volgt verdere uitleg.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Travelex is reeds begonnen met het herstel van de klantgerichte systemen. Als eerste worden de in-storesystemen herstelt, die nodig zijn bij de verwerking van elektronische bestellingen. De onderneming blijft verder nauw samenwerken met veiligheidsautoriteiten.

De aanval met de ransomware Sodinokibi begon op 31 december. Travelex heeft daarop sites en diensten in ongeveer twintig landen, waaronder Nederland, uit de lucht gehaald. Het is nog niet bekend door wie de aanval is uitgevoerd en of er losgeld wordt geëist. Over dat laatste gingen wel verhalen rond.

De hackers zouden zijn binnengekomen via servers die Travelex niet goed had beveiligd. Travelex zou al een maand of acht geleden zijn gewaarschuwd dat een 'achterdeur' openstond, maar daar niets mee hebben gedaan.