Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoger begin voor Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag hoger geopend. De aandacht van beleggers gaat vooral uit naar de langverwachte ondertekening van de fase 1-handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten later deze week. Daarnaast gaat het cijferseizoen op Wall Street van start met resultaten van onder meer de grote Amerikaanse banken.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel 0,1 procent hoger op 28.851 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,2 procent bij tot 3270 punten, techbeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 9206 punten.

Een Chinese handelsdelegatie onder leiding van vicepremier Liu He is van maandag tot woensdag in Washington. Als onderdeel van de overeenkomst beloofden de VS af te zien van eerder aangekondigde verhogingen van importtarieven op Chinese goederen. Peking beloofde op zijn beurt voor miljarden extra aan landbouwgoederen uit de VS te zullen aanschaffen.

Woodward

Aan het bedrijvenfront werd gemeld dat de luchtvaart- en defensietoeleveranciers Woodward en Hexcel gaan fuseren in een aandelentransactie. Met de deal wordt Hexcel gewaardeerd op 6,4 miljard dollar. Woodward dikte 5 procent aan, Hexcel klom bijna 10 procent.

Daarnaast werd bekend dat de producent van bekabeling en beveiligingsapparatuur Anixter International heeft ingestemd met een verhoogd overnamebod van elektronicadistributeur Wesco van 4,5 miljard dollar. Daarmee komt een einde aan een overnameslag rond Anixter (min 0,7 procent) tussen Wesco (plus 1 procent) en investeerder Clayton, Dubilier & Rice.

De maker van sport- en yogakleding Lululemon Athletica verhoogde zijn verwachtingen voor de winst en omzet in het vierde kwartaal dankzij goede zaken in de feestdagenperiode. Het aandeel steeg 2 procent.

Tesla steeg na een positief analistenrapport 4,8 procent. Een aandeel van de maker van elektrische auto's was voor het eerst meer dan 500 dollar waard.