Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

FC Barcelona ontslaat Valverde en stelt Setién aan

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft maandagavond het ontslag van trainer Ernesto Valverde bevestigd. Kort daarop maakte de club al zijn opvolger bekend: de 61-jarige Quique Setién.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Spaanse topclub zegt met de 55-jarige Valverde tot overeenstemming te zijn gekomen over het ontbinden van het contract. "Bedankt voor alles, Ernesto. En veel succes in de toekomst", schrijft Barça, over de coach die vanaf 2017 in dienst was.

Onder leiding van Valverde werd Barcelona in 2018 en in 2019 landskampioen. In de Champions League ging het de club onder hem minder af: in 2018 bleek AS Roma in de kwartfinales te sterk, vorig seizoen werd Barcelona in de halve finales uitgeschakeld door Liverpool.

Dit seizoen gaat FC Barcelona, samen met Real Madrid, weliswaar aan de leiding in La Liga, toch nam de kritiek op de trainer toe. FC Barcelona wist van de negentien gespeelde wedstrijden in de competitie er maar twaalf te winnen en het vertoonde spel was minder oogstrelend en dominant dan in de periodes voor de aanstelling van Valverde.

Barcelona verloor afgelopen donderdag in de Spaanse Supercup met 3-2 van Atlético Madrid en sinds die nederlaag werd er druk gespeculeerd over het ontslag van Valverde. Achter zijn rug om zou Barcelona ook gesprekken hebben gevoerd met Xavi en Ronald Koeman. De bondscoach van Oranje kon tussentijds instappen, maar zegde FC Barcelona af, zo meldde de NOS zondagavond.

Setién was wel direct beschikbaar. Hij werkte recent twee seizoenen bij Real Betis, waar hij in de zomer van 2019 stopte. Hij leidde die club in zijn eerste seizoen naar de Europa League.

Setién wordt dinsdagmiddag gepresenteerd in Barcelona.