Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nikkie Tutorials dankbaar voor reacties vol liefde en begrip

YouTube-ster Nikkie Tutorials heeft geëmotioneerd gereageerd op de stortvloed van steunbetuigingen die ze sinds maandagavond heeft gekregen. De wereldberoemde visagiste onthulde toen in een video dat ze als jongen is geboren.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Ik heb gisteren mijn video geüpload. Ik had veel verschillende scenario's in mijn hoofd maar dit had ik nooit maar ook echt nooit durven dromen", vertelt Nikkie in een update op Instagram Stories ontdaan. "De enorme hoeveelheid liefde en steun betekent enorm veel voor me. Heel erg bedankt! Ik ga de rest van de dag alles lezen, in mij opnemen en verwerken."

Nikkie de Jager vertelde in haar maandag verschenen vlog dat ze al jaren wachtte om het nieuws naar buiten te brengen. "Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit nu echt ga doen, maar het is tijd om écht vrij te zijn. Toen ik jonger was, was ik geboren in het verkeerde lichaam. Wat betekent dat ik transgender ben", zo meldt ze haar miljoenen volgers.

Afgeperst

In de video zei Nikkie ook gechanteerd en afgeperst te zijn, wat mogelijk de reden is geweest om zelf met het nieuws naar buiten te komen. "Ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal naar de media wilden lekken. In het begin was het beangstigend om erachter te komen dat er mensen zijn die zo kwaadaardig zijn dat ze geen respect hebben voor iemands ware identiteit", aldus Nikkie, die in haar make-up-video's grote sterren als Lady Gaga en Kim Kardashian te gast had.

Niet alleen volgers maar ook talloze bekenden reageerden vol liefde en begrip naar Nikkie. Op Instagram kreeg de vlogster duizenden reacties. Zo lieten zangeres Ariana Grande en actrice Lena Dunham hartjes achter en reageerden ook vele bekende Nederlanders als Paul de Leeuw, Nielson, Rik van de Westelaken, Fred van Leer en Jeroen Kijk in de Vegte.

Het nieuws van Nikkie's coming-out werd maandag bovendien groots opgepakt in binnen- en buitenland. In media over de hele wereld wordt over haar geschreven.