Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

David Attenborough komt met persoonlijke film over toekomst

De Britse bioloog Sir David Attenborough presenteert in april een nieuwe film. In A Life on our Planet geeft de 93-jarige televisiemaker aan de hand van ooggetuigenverslagen op diverse plekken in de wereld zijn persoonlijke visie op de toekomst.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

In de lange documentaire staat de Brit voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. Naar zijn zeggen wordt A Life on our Planet zijn "belangrijkste film".

Attenborough maakte de film in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WWF). De wereldpremière vindt plaats op donderdag 16 april in de Royal Albert Hall in Londen. Attenborough zal na afloop van de film met een aantal speciale gasten in gesprek gaan over de film. Deze bijeenkomst wordt per livestream in tien landen, waaronder Nederland, uitgezonden.

De trailer is vanaf woensdagochtend op YouTube te zien. Kaarten zijn vanaf woensdagochtend verkrijgbaar. De locaties waar de film in Nederland te zien is, staan op de Nederlandse website van het WWF. In de loop van het voorjaar zal A Life on our Planet op Netflix te zien zijn.