Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

PSV begint nu ook in eigen stadion punten te verspelen

EINDHOVEN (ANP) - Aan de vormcrisis van PSV lijkt maar geen einde te komen. Waar het de laatste maanden vooral in wedstrijden buiten het Philips-stadion misging, verspeelden de Eindhovenaren zondag ook punten in een thuiswedstrijd. De ontmoeting met FC Twente eindigde in 1-1.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

PSV kent zo een dramatisch start van het jaar. Een week eerder eindigde het duel met VVV-Venlo ook in 1-1. Donderdag volgde in de beker uitschakeling tegen eerstedivisionist NAC Breda (2-0).

Het elftal van trainer Ernest Faber is inmiddels afgezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst. PSV heeft elf punten minder dan Ajax. Beide topclubs treffen elkaar volgende week zondag in de Johan Cruijff ArenA. Aanvoerder Ibrahim Afellay kreeg een kwartier voor tijd rood (twee keer geel) en mag tegen Ajax niet meedoen.

Bergwijn

Steven Bergwijn ontbrak opmerkelijk genoeg in de selectie van PSV. De 22-jarige aanvaller staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur en wil graag de overstap naar de Londense topclub maken. Bergwijn belde trainer Ernest Faber zondagochtend op met het verzoek om thuis te mogen blijven. Faber ging daarmee akkoord. "We hebben nu spelers nodig die 100 procent aandacht voor PSV hebben", legde de coach vooraf uit.

PSV is dit seizoen aanvallend vaak machteloos, zeker sinds de afwezigheid van clubtopscorer Donyell Malen. Bergwijn scoorde dit seizoen in de competitie pas vijf keer, maar zorgt wel vaak voor dreiging. Zonder Malen en Bergwijn was PSV zondag aangewezen op de pas net weer fitte Sam Lammers en buitenspelers Bruma en Cody Gakpo.

Afellay

De Eindhovenaren maakten in de eerste helft geen indruk tegen Twente. PSV oogde angstig en voorzichtig. De slechte prestaties van de laatste maanden hebben het zelfvertrouwen enorm aangetast.

Na rust werd PSV wat dreigender. Afellay, die voor het eerst sinds zijn terugkeer bij PSV in het basiselftal mocht starten, schoot van afstand hard op het doel. Keeper Joël Drommel kreeg de bal niet onder controle en Dumfries was attent in de rebound: 1-0. De rechterverdediger scoorde vorige week tegen VVV ook al.

Twente was lange tijd niet bij machte echt gevaarlijk te worden. Na de rode kaart van Afellay sloegen de Enschedeërs toch nog toe. Invaller Haris Vuckic maakte in de 87e minuut op fraaie wijze gelijk.

PSV verspeelde dit seizoen in eigen stadion verder alleen punten tegen Ajax (1-1) en AZ (0-4).