Bosz wint met Leverkusen voor derde keer op een rij

LEVERKUSEN (ANP) - Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen voor de derde keer op een rij gewonnen. In eigen huis werd hekkensluiter Fortuna Düsseldorf met 3-0 verslagen.

Kai Havertz, Lars Bender en Lucas Alario waren trefzeker voor de nummer 5 van de Bundesliga. Havertz nam vlak voor rust met een kopbal de 1-0 voor zijn rekening en in de 79e minuut maakte Bender uit een corner de 2-0. Voor Bender was het pas zijn eerste doelpunt van het seizoen. Vlak voor tijd schoot invaller Alario de 3-0 binnen uit een strafschop.

Het is de eerste keer dit seizoen dat Leverkusen een reeks van drie zeges neerzet. Vorige week werd de uitwedstrijd tegen Paderborn met 4-1 gewonnen, voor de winterstop het uitduel met Mainz met 1-0.

Düsseldorf heeft in uitwedstrijden pas vijf punten verzameld. Alleen bij Werder Bremen werd tijdens de eerste speelronde gewonnen.