Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dildo-tekort dreigt door coronavirus

Wie nog twijfelt over de aanschaf van een (nieuwe) sextoy kan maar beter opschieten. Door het coronavirus ligt de productie van erotische artikelen nagenoeg op z’n gat.

Dildo-tekort dreigt door coronavirus

EDC Retail

Dit maakte Eric Idema, CEO van EDC Retail, bekend. EDC Retail is de Europese marktleider in de online verkoop van erotische artikelen, bijvoorbeeld via de webshop EasyToys. EDC Retail heeft naast een eigen fabriek in Dongguang, veel contracten met (toe)leveranciers uit China. Zo ligt de productie van de seksspeeltjes zelf lager, maar ook bedrijven waar  bijvoorbeeld verpakkingen of siliconen worden gemaakt hebben problemen. Dit alles zorgt ervoor dat de productie nagenoeg plat ligt.

Coronavirus

Door het coronavirus kunnen veel mensen niet naar hun werk. Idema: “Van de 50 medewerkers die er in onze fabriek, of bij andere bedrijven, normaliter in dienst zijn, kunnen er op het moment maar vijftien aan het werk. Hierdoor ligt de productie maar op een derde van wat hij normaal is. We lopen nu zo’n drie weken achter op schema. Als de productie zo laag blijft instaat er  begin april een tekort.”

Duurdere dildo

De sextoys van EDC retail worden per zeecontainer vervoerd, en zo’n reis duurt ongeveer zes weken. Veel wordt er echter niet verscheept op het moment. En een lading sextoys in laten vliegen is ook geen optie, want de prijs van luchtvracht is namelijk vijf (!) keer hoger dan normaal door het coronavirus. Idema heeft extra  voorraad ingekocht bij bedrijven uit Europa en de VS, maar verwacht alsnog dat sextoys alsnog flink duurder zullen worden vanwege de schaarste. Snel inslaan dus!

Huishoudbeurs

Vanaf aanstaande zaterdag staat EasyToys op de Huishoudbeurs in RAI in Amsterdam. Bezoekers hoeven zich volgens Idema geen zorgen te maken: voor de Huishoudbeurs zal voldoende erotisch speelgoed mee worden genomen. Dus ga jij, je vrouw of vriendin heen? Wip (haha) even langs de EasyToys-stand om wat speeltjes in te slaan. Nu kan het nog.