Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Duitse xenofoob doodt 9 mensen in shishalounges

Gisteravond heeft een man in de Duitse stad Hanau het vuur geopend in twee shishalounges. Daarbij kwamen zeker 9 mensen om het leven.

De politie onderzoekt het plaats delict bij de shishalounge

Twee shishalounges

Omstreeks 22:00 uur gisteravond viel de dader, de 43-jarige Tobias R., een shishalounge (waterpijpcafé) in het westen van de stad Hanau binnen en opende daar het vuur. Hier vielen vijf slachtoffers. De slachtoffers zijn, net als de meeste bezoekers van de betreffende shishalounge, van Koerdische komaf. Tobias R. ging er daarna vandoor in een donkere auto, waarna hij naar een andere shishalounge reed en ook daar een bloedbad aanrichtte. 

Dood in woning

Na de twee schietpartijen zette de politie een grote zoekactie op touw. Tobias R. werd dood aangetroffen in zijn woning. Ook werd daar een ander lichaam aangetroffen, vermoedelijk van zijn moeder. Ook werd in de woning een brief en een video aangetroffen, welke volgens de Duitse krant Bild een 'rechts-radicaal' motief hadden.

Vreemdelingenhaat

De politie spreekt echter niet van een rechts-radicaal motief maar van xenofobie: een angst voor vreemdelingen of vreemdelingenhaat. De man nam vaker video's op. Zo heeft hij eerder een video gemaakt waarin hij van leer trekt tegen Arabische migranten en migranten uit Turkije. Ook maakte hij een video waarin hij de Amerikanen beschuldigde van het doden van kinderen in militaire instanties.