Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gordon 'snoof kalk van de muren' met Patty Brard

Gordon is nu acht maanden clean en nuchter en vertelt voor het eerst álles over heftige periode waarin zijn leven uit drank en drugs bestond.

Gordon

Jarenlang niks aan de hand

Gordon is nooit een binnenvetter geweest, dus van een 'openhartig' interview kijken we niet meer op. Maar tijdens zijn interview in de podcast van Yves Gijrath praat hij wel heel open over hoe zijn drank- en cokeverslaving nou eigenlijk tot stand is gekomen. 

Zo vertelt hij dat hij jarenlang geen drugs heeft aangeraakt, hij was zelf vrij anti, vanwege de drank- en gokverslaving van zijn ouders. Toch ging hij op zijn 32e voor de bijl, toen nam hij zijn eerste lijntje coke. Hij vindt het een naar moment om aan terug te denken: "Ik ben er zo depressief van geweest."

Niet dagelijks, toch verslaafd

Pas jaren later ging hij veel meer gebruiken, en werd het problematisch. Niet zo erg dat hij 's ochtends direct weer moest gebruiken, maar hij was wel verslaafd: "Ik was verslaafd aan het verdoven van het klotegevoel in mijn lijf. Van de eenzaamheid van het verdrietig zijn en noem maar op. Het was een ontsnapping."

Het kon zo niet langer en vorig jaar besloot hij af te kicken omdat hij 'dacht dat hij aan het doodgaan was'. Nu is hij acht maanden clean, maar elke dag voelt voor Gordon als een strijd. Helemaal omdat het in Amsterdam volgens hem eenvoudiger is om coke te bestellen dan een pizza. "Mijn coke werd gebracht in Louis Vuitton-zakjes."

Steun van Patty Brard

Gelukkig heeft hij veel steun van goede vriendin Patty Brard, al jarenlang, die de afgelopen tijd ook een andere richting op is gegaan. Onlangs gingen ze samen voor een tv-programma 'Op zoek naar de eeuwige jeugd', en nu mag Gordon onthullen dat ze binnenkort samen met een dagelijkse show komen. Een soort Dr. Phil, waarin ze anderen gaan helpen, uiteraard ook vanuit hun eigen ervaringen.

Een heel ander scenario dan een aantal jaar geleden. Toen deed hij samen met Patty heel andere dingen aan de keukentafel dan kopjes thee drinken: "Vroeger hebben we het kalk van de muren gesnoven samen, bergen op tafel bij haar thuis. (…) Maar ze heeft een prachtige transformatie doorstaan", lacht hij.