doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Deze mascottes verdienen ook een rode kaart

Op het eerste gezicht zien ze er vriendelijk en knuffelbaar uit, maar ondertussen gaan ze met elkaar op de vuist of schelden ze hun eigen supporters de huid vol. Mascottes van Engelse voetbalclubs verdienen af en toe ook een rode kaart.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61e76cd8ef490 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e76cd8ef490 img{#fig-61e76cd8ef490 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61e76cd8ef490 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e76cd8ef490 img{#fig-61e76cd8ef490 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61e76cd8ef490 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e76cd8ef490 img{#fig-61e76cd8ef490 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61e76cd8ef490 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e76cd8ef490 img{#fig-61e76cd8ef490 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Soms verdienen mascottes ook een rode kaart

Het gevecht tussen Zampa the Lion en Cyril the Swan

Zampa the Lion is de mascotte van de roemruchte club Millwall, waar het op de tribune bijna net zo gebruikelijk is om iemand op zijn bek te slaan als het is om te juichen voor een doelpunt. Misschien is dat ook wel de reden dat Zampa zichzelf onoverwinnelijk waant en wat arrogante trekjes vertoont. Maar dan kent hij duidelijk Cyril the Swan nog niet, de mascotte van Swansea. Wanneer Zampa the Lion in 2001 in de rust op het veld een beetje tof loopt te doen tegen Cyril the Swan, grijpt hij meteen in. Hij trekt de kop van Zampa’s romp en schopt die de tribune in.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Opmerkelijk: in de tv-documentaire That Final Day vraagt de Nederlandse sportverslaggever Tom Egbers aan Cyril the Swan, die in vol ornaat voor de camera verschijnt, wat hij tijdens het gevecht tegen Zampa the Lion heeft gezegd. Het antwoord: “Don’t fuck with the Swans.”

De seksueel gefrustreerde H’Angus the Monkey

De wedstrijd tussen Hartlepool United en Blackpool in 2001 in de krochten van het Engelse voetbal is blijkbaar zo slecht en oninteressant dat H’Angus the Monkey, de mascotte van Hartlepool United, voor het oog van een vol stadion zijn tijd liever op een ander manier besteedt: door bovenop een opblaaspop te gaan liggen. Voor zover bekend is het de eerste keer in de geschiedenis van het voetbal dat een aap het stadion wordt uitgezet. Blijkbaar maakt het hem niets uit, want een paar maanden later misdraagt hij zich opnieuw. In de rust van de wedstrijd tegen Scunthorpe gaat H’Angus op het veld achter een vrouw staan en begint hij bewegingen te maken die met name voor de ogen van de aanwezige kinderen in het stadion niet geschikt zijn. De vrouw, die net bezig is met de trekking van een loterij, gaat overigens niet op de avances van H’Angus in.

De hoofdprijs gaat dus aan zijn neus voorbij. Opmerkelijk: ondanks zijn verwerpelijke gedrag maakt Stuart Drummond, zoals de naam van de man in het mascottepak luidt, zich mateloos populair bij de supporters. Hij heeft zelfs zoveel fans dat hij in 2002, op 28-jarige leeftijd, wordt verkozen tot burgemeester van Hartlepool. Zijn belangrijkste verkiezingsbelofte: gratis bananen voor alle schoolkinderen. Misschien een tip voor Jesse Klaver of Thierry Baudet?

En zo hebben we nog wel een paar sappige voorbeelden. Je leest ze in de Panorama van deze week, of via Blendle

Wil je op dit moment liever niet de deur uit om een blad te kopen? Snappen we! Daarom bezorgen we nu gratis bij je thuis: vier keer Panorama op je pad, een euro korting per blad, gratis bezorging en (heel belangrijk) je zit nergens aan vast. Het stopt automatisch. Goed idee? Je regelt het hier.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws