RIP Hendrik Jan Korterink

In de ochtend van maandag 6 april is onze zeer gewaardeerde collega Hendrik Jan Korterink (64) overleden.
RIP Hendrik Jan Korterink

Hendrik Jan schreef al sinds de jaren zeventig voor dit blad. Eerst schreef hij over diverse zaken zoals het koningshuis, de laatste decennia schreef hij over misdaad. Tegelijk met die periode is zijn site www.misdaadjournalist.nl steeds belangrijker geworden in de voorziening van het Nederlandse misdaadnieuws. Zijn site is voor veel mensen vaste prik om iets te weten te komen over de misdaad in ons land.

Hendrik Jan was heel trots op het succes van zijn site, hij stak er heel veel werk in, maar hij bleef ook publiceren bij Panorama. Zijn verhalen waren belangrijk voor ons, ze haalden bijna altijd de cover, maar wat we vooral herinneren is dat Hendrik Jan een bijzonder aardige man was waarmee je heel prettig kon werken en overleggen. We gaan hem vreselijk missen en wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte. Rust zacht kerel.

Vico Olling

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5eff6000bfc7a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws