doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Tom maakt slimme mondkapjes-truc voor zijn moeder, wordt groot succes

De moeder van Tom werkt als verpleegkundige, en had veel last van slecht zittende mondkapjes. Tom bedacht daarop een slimme mondkapjes-truc.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Tom bedacht het trucje in eerste instantie voor zijn moeder

Moeder van Tom

De moeder van Tom werkt als verpleegkundige in het HagaZiekenhuis in Den Haag. Zij draagt de hele dag door mondkapjes in verband met het coronavirus. Maar die mondkapjes zitten niet altijd even goed , en gaan bovendien na verloop van tijd behoorlijk irriteren. Tom besloot daarop zijn 3D-printer aan het werk te zetten.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De mondkapjes-truc

De uitkomst was een bijzonder eenvoudige, maar oh zo slimme truc: Tom ontwierp een plastic stripje met aan weerszijden drie sets haakjes. Dat stripje plaats je op achterhoofd, waarna je de elastiekjes van het mondkapje achter de gewenste haakjes plaatst. Zo kan je het mondkapje zo strak instellen als je wilt, kies gewoon de set haakjes die het fijnst zit, en schuren de elastiekjes niet meer achter je oren. Een kind kan de was doen. Of een superslimme oplossing bedenken, zo blijkt.

Groot succes

Tom bedacht zijn mondkapjes-truc in eerste instantie alleen voor zijn moeder, en misschien een paar collega's. Maar Tom's oplossing is inmiddels zo populair geworden dat iedereen in het ziekenhuis er wel eentje wil, dus er is veel vraag naar. Tom heeft er inmiddels al zo'n 40 geprint, en 3D-printers van vrienden worden ook ingezet. Lekker bezig Tom!

Bekijk het filmpje waarin Tom zijn uitvinding uitlegt hier.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws