Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Eerste stappen naar ondernemerschap: start met een micro krediet

Start je met ondernemen? Dit is een geweldige nieuwe fase in je leven. Maar tegelijkertijd is het ook een erg spannende tijd. Beschik je op dit moment niet over de nodige financiële middelen om je zakelijke dromen te realiseren? Dan kun je overwegen om een micro krediet aan te vragen. Dit is dé perfecte lening voor startende ondernemers en je geniet van gunstige rentes en voorwaarden. Je komt er meer over te weten in dit blog.

micro krediet

Wat houdt een micro krediet in?

Een micro krediet wordt ook wel een microkrediet genoemd. Je leent een bedrag tot € 50.000,-. Perfect dus voor de start of de groei van je onderneming. Deze kleine zakelijke lening kun je onder meer gebruiken voor het kopen van een nieuwe bedrijfswagen. Maar denk ook aan het betalen van de opstartkosten van je bedrijf. En de looptijd van de lening? Die wordt altijd samen met de kredietverstrekker afgesproken. De gemiddelde looptijd van de lening bedraagt vijf jaar, met een maximum van tien jaar. Dus doe je graag een kleine investering? Of wil je je bedrijf rustig starten? Een micro krediet is de perfecte uitkomst.

Een micro krediet aanvragen op basis van een goed uitgewerkt bedrijfsplan

Het micro krediet is een fijn begin voor starters en na de aanvraag ontvang je in een paar weken al duidelijkheid of je hiervoor in aanmerking komt. Dat geeft je veel duidelijkheid en je kunt snel schakelen. Ga daarom gelijk aan de slag met een bedrijfsplan en gebruik een bedrijfsplan voorbeeld. Dit voorbeeld is een erg prettige tool voor het aanvragen van krediet en voor potentiële zakenpartners. In het plan komen belangrijke financiële onderdelen aan bod, namelijk:

· Financieringsbegroting

· Investeringsbegroting

· Exploitatiebegroting

· Liquiditeitsbegroting

Coaching op maat tijdens het aanvragen van een micro krediet

Klinkt het aanvragen van micro krediet je als muziek in de oren? En is dit financieel gezien een erg interessante optie voor de start of groei van je bedrijf? Zet de nodige stappen en plan een gesprek in met een professional. Je ontvangt advies op maat en dankzij de gratis trainingen die je volgt, ontwikkel je je ook als ondernemer. In een persoonlijk gesprek worden je plannen, situatie en alle mogelijkheden uitvoerig behandeld. Dat geeft zekerheid, duidelijkheid en je weet precies waar je staat met je onderneming. Van bakker tot aan kapper en van installateur tot aan personal trainer. Iedereen met een eigen onderneming krijgt de nodige handvatten van een professional.