Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gordon in de problemen in Dubai: 5 maanden 'vastgezeten'

Daarnaast moest de zanger een flinke schadevergoeding betalen. 

Gordon

In de podcast Borrelpraat praten podcastmakers Thijs Boermans en Niels Oosthoek iedere week met een BN'er 'onder het genot van een borreltje en versnapering.' Dit keer was het de beurt aan Gordon, die vertelt over een minder fijne ervaring aan zijn tijd in de Verenigde Arabische Emiraten.

De zanger, zoals we hem kennen, is niet op zijn mondje gevallen. En waar je in ons kikkerlandje wegkomt met bepaalde uitspraken en handgebaren, is dit in Dubai niet het geval. "Een middelvinger opsteken in Dubai? Dan ga je de gevangenis in", aldus de zanger.

Dat het zó streng is, heeft ook Goor ondervonden toen hij in de Emiraten 'fuck you' tegen een vrouw zei en zij daarna aangifte tegen de zanger deed bij de politie. "Hierdoor kreeg ik een travel ban van vijf maanden. Oftewel: mijn paspoort werd ingenomen."

Schadevergoeding van 50.000 euro

En hier bleef het niet bij voor de zanger. "Ik heb 150.000 dirham schadevergoeding moeten betalen. Dat is 50.000 euro. En dat heeft er wel ingehakt voor mij, want als jij in een land vastzit waar je niet meer uit kan, dat is echt een pressiemiddel. Dan kun je net zo goed een gevangenisstraf hebben."

Gordon lijkt nog wel achter zijn woorden van destijds te staan: "Oké, het was niet chic, maar ze verdiende het op dat moment, want het was echt een kutstreek wat ze bij me uithaalde. Als je daar dan zo'n straf krijgt of tien keer op het politiebureau moet komen, ja, dat vind ik echt van de gekke."

'Eerder op een kameel gezeten'

Het incident vond plaats in het eerste jaar dat de zanger in Dubai woonde, zo'n twee jaar geleden. En tóch woont Goor nog steeds in de Emiraten en is hij ook niet van plan permanent te vertrekken. Zo heeft Dubai namelijk ook genoeg voordelen voor de zanger: "Ik heb nog nooit zoveel lullen gezien in mijn leven, echt niet normaal."

"Ze zijn bijna allemaal ervoor in, echt. Mijn eerste date was met een politiecommissaris. Ik zweer het je. Ik zie zijn uniform nog liggen in de hoek. Ik kon duidelijk merken dat hij eerder op een kameel had gezeten", lacht de zanger.

Entertainment
  • Borrelpraat
  • NL Beeld / Patrick van Emst