Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Moordzaak Drentse Weiteveen: 'Emmenaar leverde illegaal wapens aan Richard K.'

De 50-jarige verdachte bracht in januari dit jaar een echtpaar om het leven. 

Politie

Ondanks het feit dat Richard K. lid was van de schietvereniging en beschikte over legale wapens, zou hij de moord hebben gepleegd met illegale wapens. De politie meldt dat ze maandagochtend een verdachte hebben opgepakt, die mogelijk de illegale wapens heeft geleverd aan K.

De politie laat weten dat het gaat om een 35-jarige man uit het Drentse Emmen. De man is naar verluidt opgepakt op verdenking van wapenhandel. De politie benadrukt in de berichtgeving dat de man niet verdacht wordt van betrokkenheid bij het geweldsincident of bij het treffen van voorbereidende handelingen. "De aanhouding komt voort uit een onderzoek naar de herkomst van de wapens die zijn aangetroffen op de plaats delict van het geweldsincident in Weiteveen."

De verdachte zit volgens de berichtgeving vast, terwijl agenten zijn woning doorzoeken. Meerdere aanhoudingen sluit de politie op het moment niet uit.

Drama in Weiteveen

Op 16 januari werden bij een geweldsincident twee mensen om het leven gebracht. De 44-jarige Ineke zou vlak bij haar woning door K. zijn klemgereden, waarna hij haar met schoten in haar nek en hoofd om het leven bracht. De man van Ineke, Sam (38) zou vervolgens in de woning zijn gedood met een vuurwapen en een mes. Dit terwijl hun 12-jarige zoon erbij was.

Sam en Ineke zouden al langere tijd in conflict zitten met Richard K. over een woning die het stel van de verdachte hadden gekocht. Zowel het gezin van K. als de slachtoffers deden verschillende meldingen en aangiften voor het drama.

Volgens de officier van justitie zou er sprake zijn van een 'planmatige aanpak'. Richard K. zou namelijk vlak voordat hij het stel om het leven bracht een mail hebben gestuurd naar zijn vrouw met als kop: 'Als er ooit wat gebeurt.'

Vlak na het geweldsincident ging zowel Richard K. als zijn vrouw live op het platform Facebook. "Jongens, er is iets heel ergs gebeurd. Nu zal ik wel de rest van mijn leven de bak in gaan", zei K. destijds op de livestream. De verdachte liet tijdens de eerste inleidende zitting in de rechtbank in Assen weten dat hij spijt heeft van wat hij heeft gedaan: "Kinderen horen hun ouders nooit te verliezen en zeker niet op deze manier."

Misdaad
  • Politie
  • Adobe Stock