Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Redactie BOOS geeft reactie op pleidooi advocaat Ali B

De redactie ontkent het aansturen van aangifte.

BOOS reactie pleidooi

De redactie van het programma BOOS van Tim Hofman, heeft inmiddels gereageerd op het pleidooi van de advocaat van Ali B die afgelopen vrijdag werd gehouden. Tijdens dit pleidooi haalde de advocaat meerdere malen het programma erbij. Toch laat de redactie weten het niet eens te zijn met een aantal uitspraken.

Reactie BOOS

"Volgens advocaat Swier deden twee vrouwen aangifte tegen Ali B in de week voorafgaand aan de BOOS-uitzending", begint de reactie van het programma. "Dat zou volgens hem door BOOS aan bronnen zijn gevraagd, om de uitzending zo meer 'body' te geven."

Toch is de redactie het daar niet mee eens. "De vermeende slachtoffers in de BOOS-uitzending hebben zelf besloten om aangifte te doen. Onze productie volgde de aangiftes, niet andersom. Nergens blijkt dat BOOS de vermeende slachtoffers heeft aangestuurd op het doen van aangifte."

Instagram: @boosbnnvara

Ali's statement

Afgelopen vrijdag had Ali zelf ook nog tijd om iets te zeggen. Maar daarvoor had hij geen ellenlang verhaal voorbereid. Sterker, naar eigen zeggen had de rapper niks voorbereid. "Ik durf ook bijna niks te zeggen, want voor de ene kant van het land ben ik een monster", aldus een bijna huilende Ali.

Verder had hij het nog over signalen - van de vrouwen - die hij niet heeft gezien. En dat hij niet snapt dat Jill Helena en Ellen ten Damme met deze beschuldigingen komen, terwijl ze volgens hem zo'n goede band hadden. Ook stelde de voormalig Voice-coach dat hij gaat 'bidden voor die vrouwen'.

Ali B: "Mijn deur staat altijd voor ze open."

Met zijn laatste woorden richtte hij zich tot de rechter: "U bent mijn laatste hoop."

Misdaad
  • De Telegraaf, Panorama
  • Instagram, NL Beeld