Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Mart Hoogkamer en café 't Half Uurtje. 

Mart Hoogkramer

De winnaar: Mart Hoogkamer

Zwemmen doet Mart Hoogkamer niet alleen in Bacardi Lemon, maar ook in het geld, moet een groepje criminelen waarschijnlijk hebben gedacht. Op Instagram maakte de zanger bekend dat hij bezoek heeft gehad van agenten, die hem tot zijn schrik mededeelden dat hij is ontsnapt aan een overval in zijn huis.

Hebben de boeven met grof geweld op zijn voordeur staan in te beuken? Wilden ze ongezien via het zolderraam naar binnen klimmen? Daarover laat Mart zich in het betreffende bericht niet uit. Wel schrijft hij dat niet alleen de verdachten, maar ook de auto waarin zij reden, een grijze Skoda Yeti, op beeld staan. Bang dat de criminelen een nieuwe poging wagen, is hij niet. “Er ligt nooit iets van waarde thuis, behalve onze opgeleide politiehond.” Zo zie je maar: een echte tijger laat zich inderdaad niet temmen.

De verliezer: café 't Half Uurtje

In de zoektocht naar een biertje kan het uitgaanspubliek café ’t Half Uurtje op de Wolphaertsbocht in Rotterdam voortaan maar beter overslaan. In maart 2022 was het café, volgens Crimesite, het decor van een schietpartij. In september 2022 ontstond er binnen ruzie, waarna er buiten op straat kogels werden afgevuurd. In 2023 was het café de ene dag het doelwit van een beschieting en een dag later van een explosie.

En als klap op de vuurpijl werd onlangs op de stoep van het café een 32-jarige man neergeschoten. Hij werd nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar een dag later. Voor burgemeester Ahmed Aboutaleb is nu de maat vol. Hij heeft het café voor twee weken laten sluiten.

Misdaad
  • NL Beeld