Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie o wie zit er achter de dood van deze man?!

Dat de man op deze tekening is vermoord, dat staat wel vast. Maar door wie? Wat is het motief? De politie heeft geen flauw idee. Sterker nog: ze weten niet eens wie de beste man is...

Vermoorde man

December vorig jaar. Een man wil zijn zaterdag besteden aan het jagen op ganzen, bij de uiterwaarden van het Heusdensch Kanaal in Nederhemert. Maar dan ziet hij op de oever een man liggen: dood. Dat is precies zo’n situatie waarmee iedere Baantjer-aflevering begon, maar De Cock en Vledder hadden een zaak in no time opgelost, dat kunnen we nu niet zeggen over de verantwoordelijke rechercheurs.

Een half jaar na dato is er nog geen enkel aanknopingspunt, daarom werd deze tekening verspreid. Zo zou de man er ongeveer uit hebben gezien. Helemaal zeker is dat niet, hij lag vermoedelijk al zo’n twee tot vier weken in het water voordat hij werd gevonden door de ganzenjager. Ook de leeftijd is een mysterie: de politie denkt dat hij tussen de 35 en 55 jaar was. Wel met zekerheid is te stellen welke kleding hij droeg, al roept dat om andere redenen weer de nodige vraagtekens op. Want hoe ruimdenkend je ook bent, het is bijzonder opmerkelijk dat een man twee zwarte zwangerschapsleggings over elkaar heen draagt. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de kuitwarmers.

Daarnaast werd gemeld dat de man met een lengte van ongeveer 1,60 meter een slecht gebit had met rotte tanden en, daar is het woordje weer, vermoedelijk afkomstig is uit Oost-Europa. Al die informatie moet eraan bijdragen dat zich eindelijk iemand meldt met het verlossende antwoord op de vraag: wie is deze man? En als u dat weet, hoort de politie dat uiteraard graag.

Misdaad
  • Politie.nl