Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Janus van Wesenbeeck en de dader zonder broek.

Janus van Wesenbeeck

De winnaar: Janus van Wesenbeeck

Goed nieuws voor drugscrimineel Janus van Wesenbeeck, op wie het personage Ferry Bouman van de populaire Netflix-serie Undercover zou zijn gebaseerd. Het recent verschenen boek Drugsbaron over zijn turbulente leven hoeft niet uit de handel te worden genomen.

De Belgische justitie eiste maatregelen tegen het boek via een kort geding. Aanleiding hiervoor was dat er in het boek foto’s zijn gepubliceerd van twee undercoveragenten die hebben geïnfiltreerd in het leven van Van Wesenbeeck. Hoewel de rechter dus heeft besloten dat het boek in de schappen mag blijven liggen, moeten in de eventuele volgende drukken de foto’s van de twee undercoveragenten wel onherkenbaar worden gemaakt. Al zou Ferry Bouman zeggen: “De foto’s van die twee wouten!”

De verliezer: de dader zonder broek

Een man die in Houten op brute wijze een 33-jarig slachtoffer heeft beroofd, heeft dat met een opvallende prijs moeten bekopen: zijn broek.

De dader stak het slachtoffer van achteren neer bij de ingang van een appartementencomplex. Vervolgens kreeg hij snel in de gaten dat hij te maken had met een geduchte tegenstander, want het slachtoffer gaf zich niet over, maar ging het gevecht aan. Toen de dader de benen wilde nemen, probeerde het slachtoffer dit te voorkomen door aan zijn broek te gaan hangen. Hoewel het slachtoffer inmiddels al veel bloed had verloren, slaagde hij erin om de broek van de dader naar beneden te trekken. Met de buit in handen sloeg de dader vervolgens op de vlucht, maar in zijn onderbroek legde hij wel mooi de walk of shame af.

Misdaad
  • Drugsbaron