Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Komt er een vervolg op het EK van 1988?

Vanaf 1988 zitten we met smacht te wachten op een succes tijdens een EK, het wordt hoog tijd dat het succes van 1988 met bondscoach Rinus Michels een vervolg krijgt. Het toernooi begon teleurstellend met een 0-1 verlies tegen de Sovjet-Unie, maar in de finale tegen datzelfde land werd de Europese titel behaald. Wordt het EK 2024 in Duitsland ook weer een succes, en pakken “onze” mannen de titel weer? 

EK

In totaal worden de wedstrijden in tien speelsteden gespeeld. Op 14 juni 2024 is de eerste wedstrijd in München tussen Duitsland en Schotland, precies een maand later is de finale die in Berlijn wordt gespeeld. Alle stadions voldoen aan de eisen die de UEFA stelt aan EK stadions. Op 15 juni speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd in Hamburg tegen Polen.

Aantal wedstrijden dat wordt gespeeld

In totaal worden er in een maand 51 wedstrijden gespeeld tijdens het EK voetbal van 2024. 36 wedstrijden in de groepsfase, 15 wedstrijden in knock-out fase. Verlies je de plaats om in de finale te spelen, dan is er geen troostfinale. Er is dus geen wedstrijd om de 3e of 4e plaats. De finale wordt gespeeld om 21.00 Nederlandse tijd.

Op 30 april 1905 speelde het Nederlands elftal zijn eerste interland, België werd in de verlenging met 1-4 verslagen. Hierbij waren de Olympische Spelen het hoofddoel. In 1908, 1912, en 1920 was het Nederlands Elftal succesvol met een bronzen medaille. Daarna kwamen de WK’s en de EK’s die voor Nederland een stuk minder succesvol waren.

Dichtbij succes

Toch was het niet allemaal kommer en kwijl tijdens de diverse eindrondes van een EK of WK. In 1992 strandde het Nederlands Elftal tegen Denemarken in de halve finale. Tegen Brazilië werd in 1994 tijdens het WK de kwartfinale verloren. In 2000 werd er een eindronde georganiseerd samen België, na een spetterend begin viel ook deze droom uiteen tegen Italië in de halve finale.

Voor het WK van 2002 plaatste het Nederlands elftal zich niet. In Portugal op het EK in 2004 werd er eindelijk een serie strafschoppen gewonnen. Maar helaas stuitte Nederland op Portugal wat met 1-0 te sterk was in de halve finale. Ook in 2006 op het WK was Portugal te sterk, ditmaal in de achtste finales.

EK van 2016

Het EK in 2016 in Frankrijk was een grote teleurstelling. Het Nederlands elftal kreeg het niet voor elkaar om zich hiervoor te plaatsen. Door een ijzersterk optreden in de Nations League plaatste Nederland zich wel voor het EK van 2020. Gaan we in 2024 hetzelfde kunstje doen als in 1988? Bij een Online casino is het altijd spannend om er een gokje op te wagen.

Wed bijvoorbeeld op de Groeps- of EK-winnaar, het aantal doelpunten in een wedstrijd, het aantal doelpunten voor de rust en vele andere zaken. Of combineer meerdere wedstrijden met elkaar. De mogelijkheden zijn eindeloos. En eerlijk: als je de kans hebt om een paar euro te pakken, kijk je toch anders naar een pot als Slovenië-Servië.

Sport
  • Popi.nl