Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Quincy Promes niet uitgeleverd aan Nederland, want Dubai heeft betere band met Rusland'

Wordt Promes aan Nederland uitgeleverd? Russische media denken van niet.

Quincy Promes

De voormalig Ajacied was op trainingskamp in Dubai met zijn Russische club Spartak Moskou. Op het moment dat Promes samen met zijn team voor een wedstrijd terug wilde vliegen naar Sint-Petersburg werd hij bij de grenscontrole op het vliegveld van Dubai staande gehouden en niet lang erna opgepakt. Hij zou een verkeersongeval hebben veroorzaakt en vervolgens zijn vertrokken.

Veroordeeld in Nederland

Volgens Russische media was er sprake van dat Promes in Dubai mogelijk een gevangenisstraf boven het hoofd hing. Inmiddels spreken meerdere mediaplatformen dat tegen en zou het enkel gaan om het betalen van een geldboete. Daarnaast wordt de oud-Ajacied volgens de Russen ook niet uitgeleverd aan Nederland, terwijl de Verenigde Arabische Emiraten wel een uitleveringsverdrag hebben met ons land.

Nederland wil Promes graag hebben omdat hij nog twee gevangenisstraffen open heeft staan - 1,5 jaar wegens zware mishandeling en 6 jaar wegens betrokkenheid bij grootschalige cokesmokkel.

Het feit dat Dubai Promes niet uitlevert, zou volgens berichten in Rusland komen omdat de oliestaat een betere band heeft met de Russen dan met Nederland. Dat schrijft de Telegraaf. Er zou dan ook 'overleg op het hoogste niveau' hebben plaatsgevonden tussen de Russische autoriteiten en de Verenigde Arabische Emiraten, waar Dubai onder valt.

Huisarrest

Hoe hoog de boete is die Promes naar verluidt moet aftikken in Dubai is onbekend, maar hoogstwaarschijnlijk zal het geen probleem zijn voor de voetballer om het bedrag op te hoesten. Promes zou de afgelopen dagen in huisarrest hebben doorgebracht en wacht nog altijd op toestemming om weer naar Rusland te mogen vliegen.

Hierdoor heeft de voetballer de wedstrijd in Sint-Petersburg (0-0) gemist, maar volgens de Russen is de kans aanzienlijk groot dat hij de aankomende wedstrijd op zondag tegen Farak Voronezj gewoon meespeelt.

En zo weet de voetballer wederom uit de Nederlandse bajes te blijven. Mits de berichtgeving in de Russische media klopt natuurlijk.

Misdaad
  • De Telegraaf, De Stentor
  • NL Beeld / Proshots