Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Ketamineboot' uit Amsterdam gepakt in Engelse wateren

De boot vervoerde honderden kilo's drugs.

Ketamineboot

Afbeelding boven ter illustratie

De Engelse politie heeft een drugsboot onderschept. Het vaartuig bevond zich op dat moment op de rivier de Deben in Suffolk, een graafschap in het oosten van Engeland. Tijdens de onderschepping zijn vijf personen gearresteerd.

Het ging namelijk om de MFV Girl Carole uit Amsterdam. De vissersboot had tijdens de actie zo'n 200 kilo ketamine aan boord - drugs met een straatwaarde van ongeveer 1,6 miljoen euro. De Engelse opsporingsdiensten kregen de 'Ketaboot' in het vizier met behulp van de Nederlandse politie.

Drugs en een shotgun

Op zaterdag 17 februari waren drie verdachten in de ochtend naar verluidt met dozen in de weer. Op dat moment lag de vissersboot aan een dok in het plaatsje Ramsholt. De National Crime Agency (NCA) schrijft dat er een auto op de kade stond waarin de dozen werden opgestapeld. Twee verdachten zouden de drugs vervolgens richting een opslag-unit hebben gereden.

Op de boot werd ook nog een onklaar gemaakte shotgun gevonden. Drie mannen - Richard S., Sean S. and Domenic L. - zitten nog vast en worden verdacht van drugssmokkel. Twee anderen zijn op borgtocht vrijgelaten.

NCA-baas Ty Surgeon: "Het is weer een fantastisch voorbeeld van hoe de NCA, in samenwerking met verschillende partners zoals de Nederlandse politie en de openbare aanklager, de import van gigantische hoeveelheden ketamine tackelt. Wij geloven dat de drugs bestemd waren voor de Engelse straten."

Ketamine

Ketamine werd ooit ontwikkeld als narcosemiddel voor mens en dier. Medisch gebruik van ketamine is dan ook relatief veilig, maar niet zonder bijwerkingen, zoals hevige hallucinaties. Dat is ook precies de reden waarom keta, alias ket, Special K of Vitamine K, in trek is als partydrug. De meeste mensen gebruiken ketamine echter in lage doseringen. In dat geval trip je niet zo hard, maar zorgt de drug voor een dromerige roes.

Hoewel je keta kunt inspuiten in vloeibare vorm, wordt het meestal in poedervorm gebruikt. Gebruikers snuiven dan een sleutelpunt of lijntje. Gevaren van ketaminegebruik zijn onder meer geestelijke afhankelijkheid, blaasproblemen en het triggeren van een psychose, aldus Jellinek.

Misdaad
  • NCA, AT5
  • Adobe Stock