Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie vindt gigapartij ketamine met straatwaarde van 55 miljoen euro

Zo veel ketamine vond de politie nog nooit in één keer.

Ketamine

Begin dit jaar is er een partij van 2000 kilo ketamine in beslag genomen in Muiderberg. Nog nooit eerder nam de politie in Nederland zo'n grote hoeveelheid van de drugs in. Volgens de politie heeft de ketamine een straatwaarde van zo'n 55 miljoen euro.

De drugs lagen in een schuur en werden gevonden nadat iemand een anonieme tip deed bij de politie. In de woning bij het schuurtje is een man van 55 opgepakt. Of hij betrokken is bij de gigapartij ketamine, en zo ja, wat zijn rol dan is geweest, moet nog blijken.

'Ket steeds populairder'

Volgens de politie groeit de populariteit van ketamine - ook wel bekend als: K, ket, keta, Special K of vitamine K - als uitgaansdrug. Het middel is ontwikkeld als stof om mensen en dieren onder narcose te brengen, ter vervanging van PCP, omdat het laatstgenoemde middel teveel bijwerkingen heeft.

Medisch gebruik van ketamine is relatief veilig, maar ook dit middel heeft bijwerkingen, zoals hallucinaties. Dat is ook precies de reden waarom keta ook in trek is als partydrug. Toch gebruiken de meeste mensen ketamine in lage dosering. In dat geval trip je niet zo hard, maar zorgt de drug voor een dromerige roes.

Hoewel je keta kunt inspuiten in vloeibare vorm, wordt het meestal in poedervorm gebruikt. Gebruikers snuiven dan een sleutelpunt of lijntje ketamine. Op deze manier treden de effecten na 5 tot 15 minuten in werking. Daarna blijft de ketamine een tot twee uur werkzaam.

Gevaren van ketaminegebruik zijn onder meer geestelijke afhankelijkheid, blaasproblemen en het triggeren van een psychose, aldus Jellinek.

Misdaad
  • AD
  • © Politie