Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mensen woest op Anouk om bloederige foto met statement

Een pot vol bloed en een statement. Meer heb je eigenlijk niet nodig om het sociale media-volk de kast op te jagen.

Anouk

Het ging de afgelopen tijd meermaals over Anouk in de media. Niet vanwege een nieuwe single of vers album, maar door haar haardracht. De zangeres liep enige tijd rond met een bloempotkapsel, maar was ineens te zien met vlechtjes, en niet lang erna met een soort matje. Tja, ieder z'n ding, zullen we maar zeggen.

Vandaag staat Anouk wederom in de belangstelling, maar dit keer is het niet haar bos vlechten of mullet die de tongen losmaakt. Reden voor een kleine dosis ophef is een post die de zangeres online slingerde.

'Ben ik nu gecanceld?'

Op het plaatje zie je een toiletpot met wc-papier en een hoop bloed. Mevrouw is ongesteld en deelt dat met de wereld. De tekst boven de foto maakt duidelijk waarom ze de grafische foto geplaatst heeft:

"Chopping ur peepee off doesn't make you a woman", aldus Anouk, "But this will. 😃Am I cancelled now ?"

Vrij vertaald: "Je penis er afhakken maakt je geen vrouw. Maar dit wel. Ben ik nu gecanceld?"

Anouk lijkt een statement te maken over transgenders; mannen die als vrouw door het leven gaan of andersom. Met de opmerking mengt de zangeres zich in de maatschappelijke discussie die enkele jaren terug lijkt te zijn overgewaaid vanuit Amerika.

Beeld: Meta Threads

Boze reacties

In de reacties op Thread, een soort Twitter, maar dan van Facebook, is te zien dat sommige mensen het er totaal niet mee eens zijn. "LOL dus als jij in de overgang zit ben je geen vrouw meer?", vraagt iemand zich af. "Succes met je transitie over een paar jaar." Een ander bestempelt Anouk als 'transfoob'.

Ook enkele BN'ers voelen zich genoodzaakt om iets onder Anouks post te tikken. Davina Michelle: "Het maakt je biologisch misschien geen vrouw, maar het kan iemand wel het lichaam geven waar zij comfortabel een gelukkig in is." Acteur Jan Kooijman wil op zijn beurt weten wat Anouk precies bedoelt met haar berichtje.

Aan de andere kant zijn er positieve reacties op het statement van de moeder van zes. "Ja, het is 2024 en zeggen dat mannen geen vrouwen zijn maakt je gelijk een doelwit in een heksenjacht", aldus een medestander. Een ander noemt het 'typisch Nederlands' dat Anouk commentaar krijgt op haar bericht. "Je mag tegenwoordig niks meer zeggen of je wordt erop afgerekend."

Entertainment
  • Meta Threads
  • NL Beeld / Patrick van Emst, Threads