Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bekentenis dubbele moord op Facebook

Dat misdaden live worden gestreamd, gebeurt in het moderne tijdperk wel vaker. Maar iemand die gelijk na een moord een verklaring aflegt in een Facebook-video? Dat moet een opmerkelijke primeur zijn...

Richard K.

“Jongens, er is iets heel ergs gebeurd. Ik zal de rest van mijn leven wel de bak ingaan, maar ik red mij daar wel.” Richard K. (50) is natuurlijk nog maar een verdachte, maar in een zelf verspreid filmpje op Facebook laat hij er geen misverstand over bestaan: hij heeft een 38-jarige Poolse man en zijn 44-jarige vrouw doodgeschoten.

John van den Heuvel heeft alles wel voorbij zien komen, die kijkt niet meer op van een moordzaak. Maar nu stond de ervaren misdaadverslaggever toch met zijn oren te klapperen. Twee mensen doodschieten en daar doodleuk verslag van doen in een Facebook-video? Er zijn grenzen aan de waanzin. En dat niet alleen, ook de partner van de verdachte becommentarieert in een livestream de dramatische gebeurtenissen in het Drentse Weiteveen. “Apart, heel apart,” zei Van den Heuvel in RTL Boulevard. “Vroeger rende je misschien naar de buurvrouw om het daar allemaal op te biechten en te vertellen, nu pak je kennelijk je telefoon om er verslag van te doen. Apart.”

De vermoedelijke schutter zou een langlopend conflict hebben gehad met de slachtoffers. Het duo zou het ouderlijke huis hebben gekocht van K. en de woning zou niet in bevredigende staat verkeren. Dit geschil en de daaruit voortvloeiende pesterijen zouden K. tot zijn wanhoopsdaad hebben gedreven. Dat is althans het verhaal dat het AD optekent na een ronde door Weiteveen. Van den Heuvel: “Normaal zou je zeggen: je belt De rijdende rechter, maar dit is zó geëscaleerd.” En dat kan niemand in Weiteveen eigenlijk al geloven.

Misdaad
  • Facebook