Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Temptation Island-ster zat week in Ghanese cel

Reality-dame Shallie Abbiusi (30) zat vast in Ghana, het land waar ze al bijna een jaar carrière probeert te maken als influencer en presentatrice.

Shallie

Shallie Abbiusi (30) was in 2021 te zien in Temptation Island: Love or Leave. In het programma was ze een van de vrijgezelle dames die de Belgische en Nederlandse mannen moest verleiden. "Curvy single met Italiaans temperament", zo omschreef ze zichzelf destijds.

Maar waar haar dagen toen vooral gevuld werden met feestjes, witte stranden en luieren in een luxe villa, zag haar leven er afgelopen week heel anders uit. Abbiusi werd opgepakt in Ghana. Daarna zat ze een week in een cel in het West-Afrikaanse land. De Belgische verleidster wordt verdacht van 'fraude met haar verblijfsvergunning'. Dat meldt de Telegraaf. Inmiddels is ze vrijgelaten op borgtocht.

'Ze is gekidnapt'

Dat Shallie actief is in Ghana was al een tijdje bekend. In het Afrikaanse land probeert ze het te maken als mediapersoonlijkheid en presentatrice. Daarnaast is ze woordvoerster van The New Force, een politieke beweging daar.

Haar arrestatie had met haar werkzaamheden voor de organisatie te maken, aldus The New Force. In een bericht op social media stelt de beweging dat Shallies arrestatie 'onwettig' en politiek gemotiveerd was.

Een Ghanese krant schrijft volgens de Telegraaf dat de Belgische influencer mogelijk wél valse papieren heeft gebruikt om een studentenvisum te regelen. Abbiusi zou beweerd hebben aan een Ghanese universiteit te hebben gestudeerd, terwijl dat niet zo is, aldus het artikel in de Daily Graphic. Hoe de vork precies in de steel zit, blijft echter onduidelijk.

In een filmpje op het Instagram-account van The New Force - geplaatst toen de influencer nog vastzet - zijn Shallies ouders te zien. "Ze hebben mijn dochter gekidnapt. Ze heeft niks verkeerds gedaan", zegt haar moeder. Haar vader heeft eenzelfde boodschap. "Ze is geen crimineel, ze is een goed mens."

Volgens een bericht op X heeft Shallie voordat ze op vrije voeten kwam officieel verklaard onschuldig te zijn. Ook zou ze zich op 19 december bij de rechtbank moeten melden.

Nieuws
  • de Telegraaf
  • Videoland (Tom Cornelissen)