Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oud-deelnemers Temptation Island kampen met psychische problemen: 'Twee keer een zelfmoordpoging'

Het lijkt allemaal zo mooi, vooral als 'single' zijnde: meedoen aan een datingprogramma op een tropische locatie. Maar voor deze deelnemers had het avontuur een behoorlijk hoge prijs. Zij kampen namelijk met psychische problemen en geven het programma 'Temptation Island' hiervan de schuld.

Temptation Island

In het tweede seizoen van Temptation Island: Love or Leave, deden Aylin en Efrain mee als koppel. Het stel werd in 2021 van elkaar gescheiden en in verschillende villa's gestopt. Klaar voor dé relatietest. In de periode dat ze van elkaar gescheiden werden, konden Efrain en Aylin namelijk uitzoeken of hun relatie sterk genoeg was voor de verleiding. Het leek een leuk avontuur, maar voor dit stel werd bij thuiskomst duidelijk dat het psychisch niet goed ging.

Zelfdodingspoging

Volgens het stel werden ze tijdens hun deelname beïnvloed door de makers van het programma. Vooral Aylin heeft het hier bij thuiskomst moeilijk mee gehad. Zó moeilijk, dat ze twee keer een zelfmoordpoging heeft gedaan. En naar verluidt zijn Efrain en Aylin niet de enige oud-deelnemers die last hebben van psychische klachten. Er hebben zich nog drie deelnemers gemeld.

Slachtofferadvocaat Sébas Diekstra bevestigt aan het AD dat Aylin en Efrain onderzoeken of zij juridische stappen kunnen ondernemen tegen de producent SimpelZodiak en zender RTL.

30.000 euro

Het stel heeft al mediationgesprekken met de zender en producent gevoerd en daarnaast hebben Aylin en Efrain 30.000 euro gekregen. Toch zijn ze vastberaden dat er iets moet veranderen bij het programma, omdat zij niet de enigen zijn die kampen met psychische klachten. Over die 30.000 euro is het stel ook niet tevreden, het zou niet voldoende zijn. Ze hebben naar eigen zeggen maanden nodig gehad om te herstellen.

Diekstra is van mening dat de producenten verantwoordelijk zijn voor de ellende, doordat deelnemers vanuit hun een bepaalde druk voelen. "Dit geldt nog meer als blijkt dat zij niet de juiste begeleiding en nazorg hebben geboden", aldus Sébas Diekstra.

Volgens RTL krijgen deelnemers wel begeleiding, psychologische ondersteuning en nazorg. Toch hebben al vijf deelnemers van het programma zich gemeld, dat schrijft RTL Boulevard.

Entertainment
  • Nederlands Dagblad, RTL Boulevard, AD
  • Adobe Stock