Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocaat Ridouan T. dient klacht in over cel van zijn cliënt: 'Wordt niet verwarmd'

De advocaat van Ridouan T., Thomas van der Horst, heeft namens zijn cliënt een klacht ingediend. T. is niet tevreden over de temperatuur in zijn cel.

Penitentiaire Inrichting Vught

Ridouan T. is de hoofdverdachte van het Marengo-proces en zit in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. De advocaat had in de zomerperiode ook al een klacht over de temperatuur in de cel van zijn cliënt. Zo zou de mechanische ventilatie niet werken in zijn cel. Nu is er juist een probleem met het verwarmen, zo schrijft het AD.

Verwarmingsinstallatie

Nu het kouder is geworden, is aan het licht gekomen dat de afdeling waar Ridouan zit geen verwarmingsinstallatie heeft: “Dit houdt in dat de buitenlucht die via de mechanische ventilatie wordt binnengebracht niet, of vrijwel niet, wordt verwarmd”, laat de advocaat weten.

Het probleem is volgens Van der Horst al drie maanden bekend, maar er wordt niets aan gedaan. De advocaat had destijds het probleem al aangekaart bij de directie van de gevangenis. T. zou met meerdere lagen kleding, een jas met capuchon, een muts, sokken en schoenen slapen.

Directie

De directie van de gevangenis zou aan Ridouan hebben aangeboden om de avond en de nacht in een isolatiecel door te brengen. Dit is volgens de advocaat echter onbespreekbaar. Van der Horst laat weten dat hij vindt dat de Nederlandse Staat zich moet schamen.

Bij de rechter heeft de advocaat het verzoek ingediend om het probleem op te lossen. Hij wil dat de rechter de directeur van de gevangenis verplicht om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. De advocaat heeft tot nu toe nog geen reactie ontvangen op zijn verzoek.

Misdaad
  • AD
  • NL Beeld / Patrick van Emst