Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: leuter langlaufer bevriest tijdens wedstrijd

Langlaufen is natuurlijk een sport die in een koude omgeving moet worden beoefend. Die kou kan echter wel vervelende gevolgen hebben. Dat ondervond ook de Zweedse langlaufer, Calle Halfvarsson.

Bevroren

Bij een wedstrijd in het Finse Ruka was Halfvarsson één van de deelnemers. De temperatuur was op dat moment -15 graden Celsius, behoorlijk koud dus. De langlaufer wist als 18e over de finish te komen. Veel tijd voor euforie was er niet, want hij wilde zo snel mogelijk naar binnen en had daar een zéér goede reden voor.

Kleding

Tijdens het langlaufen was namelijk het geslachtsdeel van Calle bevroren. Het kostte dan ook wel wat moeite om zijn tampeloeres weer te ontdooien: “Ik moest daar 10 minuten blijven liggen om het op te warmen,” vertelde de sporter aan de Zweedse krant Expressen.

Volgens Halfvarsson is de oorzaak hiervan de kleding die ze dragen bij wedstrijden. Mannelijke langlaufers dragen dunne pakken, en de onderkleding zorgt ook niet echt voor goede isolatie. Hierdoor komt het vaker voor dat mannen hun snikkel bevriezen tijdens deze sport.

Tweede kind

De pijn die gepaard gaat met een bevroren fluit is volgens Calle niet te beschrijven. Wel geeft hij een tip voor als je slurf bevroren is: raak het vooral niet aan. Halvarsson had overigens al ervaring met een incident als dit. De langlaufer had zijn gereedschap namelijk al eens eerder bevroren tijdens een wedstrijd.

Toch ziet Calle het toch nog positief. Volgens de langlaufer is het een geluk dat zijn tweede kind al op komst is: 'Het zal in de toekomst moeilijk worden als ik zo doorga', lachte hij tegenover de Zweedse krant.

Bizar
  • Expressen
  • Adobe Stock