Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voormalig cardioloog Christian Eriksen: 'Hij heeft nooit eerder hartproblemen gehad'

De voetballer zakte gisteravond op het veld in elkaar.

Christian Eriksen

Voetballer Christian Eriksen die actief is voor het Deense nationaal elftal zakte gisteravond in het duel tegen Finland op het veld in elkaar. Eriksen werd minutenlang gereanimeerd op het veld en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De voormalig cardioloog van de stervoetballer laat weten dat Eriksen nooit eerder last van hartproblemen heeft gehad.

Aan The Mail on Sunday laat dokter Sanjay Sharma, de cardioloog die van 2013 tot 2019 de hartonderzoeken bij Eriksen deed, weten dat hij enorm is geschrokken van deze gebeurtenis. "Ik dacht: oh mijn god? Is er iets dat we niet gezien hebben? Ik heb alle onderzoeksresulaten van die jaren nog een keer bekeken, maar alles ziet er perfect uit."

"Vanaf het moment dat we hem getekend hebben (bij Tottenham Hotspur, red) was het mijn taak om hem te screenen. We hebben hem elk jaar onderzocht. Zijn onderzoeken tot aan 2019 waren volkomen normaal zonder duidelijke onderliggende hartafwijking. Ik kan daarvoor instaan, want ik heb die onderzoeken zelf gedaan."

De cardioloog praat vol lof over de teamgenoten van Eriksen en de medische staf. "Bijzonder om te zien hoe zijn teamgenoten hem samen afschermden." Inmiddels heeft de directeur van voetbalclub Internazionale, Giuseppe Marotta, duidelijk gemaakt dat Eriksen al wat zich heeft laten horen. Zo zou de voetballer zelfs al een bericht hebben gestuurd in de WhatsApp-groep van het elftal. "Het gaat veel beter met hem. Hij heeft de ploeg gerustgesteld en zei dat hij snel zal terugkeren", zei Marotta voor de camera van Sky Sport.

Sport
  • Metro Nieuws
  • Pro Shots