Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Openbaar Ministerie eist gevangenisstraffen tegen complotdenkers

Het Openbaar Ministerie heeft negen maanden cel geëist - waarvan 3 voorwaardelijk - tegen complotdenker Huig P.

Rechtbank

P. is een complotdenker die beweert dat er een Haags pedonetwerk bestaat. Hij noemt de voormalig secretaris-generaal van het Nederlandse ministerie van Justitie Joris Demmink als een persoon die een leidende rol zou hebben daarin. De ambtenaar deed daarop aangifte tegen P.

Demmink wordt al jaren beschuldigd van het misbruiken van twee Turkse jongens in de jaren '90. In 2014 droeg het gerechtshof het OM daarom op om een strafrechtelijk onderzoek naar Demmink uit te voeren. Na drie jaar onderzoek besloot datzelfde Hof om de zaak te seponeren omdat er volgens de rechters slechts sprake was 'van speculaties en veronderstellingen'.

Twee medeverdachten

Het had wel wat voeten in de aarde om ervoor te zorgen dat P. op vrijdag 24 november daadwerkelijk de rechtszaal mocht betreden. Hij eiste onder andere dat hij zijn telefoon mee mocht nemen in de zaal. Ook wilde hij dat zijn neef, die medeverdachte is in de zaak, hem bij zou staan. Dat liet de rechter niet toe, omdat de neef van P. niet juridisch onderlegd is. Hij is medeverdachte omdat hij de P. helpt als cameraman. Het OM eiste tegen hem een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Dat schrijft De Telegraaf.

De derde verdachte in de zaak is de Haagse Marlies van M., die de namen van de vermeende misbruikers aan P. en zijn neef zou hebben doorgegeven. Tevens beschuldigt zij haar ex, die nu getrouwd is met een vrouwelijke rechter, van het misbruiken van haar zoontje. Ook beweert Marlies dat haar ex-partner kinderen heeft vermoord.

Megafoon

Samen met P. zou Van M. vier keer met een megafoon voor het huis van de nieuwe echtgenoot van haar ex hebben gestaan. Tegen Van M. eist het OM een taakstraf van 240 uur en voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden.

In oktober deed P. nog een wrakingsverzoek. Hij beweerde onder andere dat de rechters vooringenomen waren. Later trok hij dit verzoek weer in. Op 8 december volgt de uitspraak.

Misdaad
  • De Telegraaf
  • Adobe Stock