Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Geheim logboek' en nieuwe onthullingen over leven Peter R. de Vries

De vermoorde misdaadverslaggever hield blijkbaar een 'geheim logboek' bij in de periode dat hij Marengo-kroongetuige Nabil B. bijstond.

Peter R. de Vries

Vanaf vandaag ligt Ik beloof je dat ik honderd word in de schappen. Het boek bestaat uit verhalen van Peters zoon Royce de Vries, over zijn jeugd, de spanning thuis, de relatie met zijn vader, de aanslag op Peter en de nasleep daarvan. Royce schetst eigenlijk een beeld van de man die Peter thuis was.

Maar het werk bevat ook teksten uit een 'geheim logboek' dat de misdaadverslaggever bijhield in de tijd dat hij ging samenwerken met kroongetuige Nabil B., die een grote rol speelt in het Marengo-proces waarin onder anderen Ridouan T. terechtstaat.

'Niemand mocht van het bestaan weten'

"In de laatste anderhalf jaar van zijn leven hield mijn vader, Peter R. de Vries, een logboek bij over alles wat hij meemaakte als vertrouwenspersoon van de kroongetuige", zegt Royce tegen Boulevard. "Het logboek was geheim en niemand mocht van het bestaan weten. Nauwgezet beschrijft hij in het logboek van dag tot dag over de samenwerking met het OM, over zijn veiligheid, over de weerstand waar hij mee te maken kreeg en nog veel meer."

Royce zegt dat Peter maandelijks dat logboek naar hem stuurde, zodat hij erover kon waken, mocht er iets gebeuren met de journalist. Dat laatste gebeurde helaas. Peter werd op dinsdag 6 juli 2021 neergeschoten en overleed negen dagen later aan zijn verwondingen.

Na overleg met zijn familie heeft zoon Royce ervoor gekozen het logboek van Peter te combineren met zijn eigen dagboek tot het werk dat vanaf vandaag in de schappen ligt. "Ik heb er mijn hart en ziel ingestoken en ik ben er ongelofelijk trots op", zegt Royce.

Of er veel nieuwe dingen in staan? Absoluut, als we RTL-misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp mogen geloven. Volgens Ellenkamp staat het vol nieuwe onthullingen en verhalen die nooit eerder naar buiten zijn gekomen.

Nieuws
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld / Patrick van Emst