Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie Limburg neemt lading 'nazi-pillen' in beslag

Een bizarre marketingstrategie.

Nazi-pillen

Elke dag worden er wel drugs in beslag genomen in Nederland. In de havens van Rotterdam, Amsterdam en Vlissingen, bijvoorbeeld. Of door het oprollen van een drugslab. Maar ook tijdens verkeerscontroles stuit de politie weleens op een lading illegale middelen, zoals vorige week in Kerkrade.

Het gebeurde tijdens een actie 'georganiseerd door studenten en hun coaches', schrijft Politie Basisteam Kerkrade op Facebook. Op het Museumplein in de Limburgse stad controleerden agenten een auto die volgens het bericht 'nogal opviel'.

Nazi

De bestuurder negeerde in eerste instantie een stopteken. Toen hij later wel aan de kant gezet werd, kon hij bovendien geen geldig rij- en kentekenbewijs overhandigen.

Maar dit bleek niet het grootste probleem te zijn. Op de bijrijdersstoel lag een partij drugs. Het bleek te gaan om zowel softdrugs als harddrugs, namelijk een halve kilo cannabis, 100 gram coke en zo'n 1000 xtc-pillen. De bestuurder werd daarop gearresteerd en op het bureau getest op verdovende middelen. Hij bleek onder invloed te zijn.

"De aangetroffen xtc pillen waren voorzien van een nogal bijzondere afbeelding", schrijft de politie. Op de foto is te zien dat de pillen gedrukt waren in de vorm van een nazi-adelaar, inclusief hakenkruis. "De drugs werden uiteraard in beslag genomen", sluit de Limburgse politie het Facebook-bericht af.

Misdaad
  • Crimesite
  • Politie Basisteam Kerkrade