Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Emmense zanger Bouke Scholten gaat op zoek naar Presley

Move over Matthijs van Nieuwkerk. Opgestaan is plaatsje vergaan en dus is Bouke Scholten (42) binnenkort te zien in een nieuw reisprogramma met Snollebollekes’ Rob Kemps. Dit keer geen diepe Franse levensliederen, maar een zoektocht naar het rock-’n-roll-bestaan van Elvis Presley. “Hoe kon hij zo dom zijn om zich zó te laten leven?”

Bouke Scholten

Rob Kemps en jij, een bijzondere combinatie.

“We zijn allebei zo gek als een deur. Als het moet. Als het kan. En gevoelsmensen. Rob is, wanneer hij dat rode colbert met zwart overhemd en gele stropdas aanheeft, een heel ander persoon. Tijdens optredens met Snollebollekes doet hij een act en speelt hij de komiek. Dat is hij in het echte leven ook wel, maar in Chansons hebben we ook een heel andere kant van hem kunnen zien.”

Samen Texas nog bezocht?

“Jazeker. Mijn favoriete staat. Ik zou er best kunnen wonen en was er het liefst geboren. Cowboys, ranches, Monument Valley, het zijn allemaal plekken die aanvoelen als een filmset met inwoners die je zo in een willekeurige productie van Quentin Tarantino kan plaatsen. Ik ben er aangesproken door mannen op mijn ‘nice shoes’ en met de vraag in welk hotel ik zat. Daar moet je mee oppassen. Die zijn op je geld uit. Net als bedelaars die de boel neppen en in werkelijkheid gewoon een dak boven hun hoofd hebben of je gift gebruiken om drugs mee te kopen. Eén keer had ik het idee dat het een dakloze vrouw daadwerkelijk om een maaltijd te doen was. Haar heb ik mee uit eten genomen en nadien 50 dollar in d’r handen gestopt. Ze leek authentiek, dus voelde het goed.”

Het is niet voor het eerst dat je historische Elvis-plekken bezoekt.

“Ik heb in veel ruimtes gestaan waar hijzelf ook is geweest. Zo nam ik een album op in zijn Sun Records-studio en heb ik in zijn slaapkamer gestaan. Hij groeide op in een klein, houten huisje in Tupelo, Mississippi. Zet er een paar wielen onder en het is een woonwagen zoals ik die ken. Heel bijzonder om dat stukje geschiedenis van dichtbij te hebben gezien.”

De nieuwe Panorama ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Je sprak zelfs met de vrouw die hem als laatst in leven zag, verloofde Ginger Alden.

“Ze zei dat mijn stem heel dicht bij die van haar grote liefde kwam. Als ze haar ogen sloot, dan was ze naar eigen zeggen weer even terug in 1977. Een paar uur voor zijn dood heeft Elvis nog een potje racketball tegen een muur gespeeld, is hij naar de tandarts geweest en speelde hij thuis achter de piano de nummers Blue Eyes Crying in the Rain en Unchained Melody. Daarna zijn ze beiden op bed gaan liggen en heeft ze nog gezien dat hij opstond om naar de badkamer te gaan. Ginger is vervolgens verder gaan slapen. Eenmaal wakker, was Elvis nog niet teruggekeerd.”

Benieuwd naar de rest van het artikel? Bekijk 'm in de nieuwste Panorama of check het via Blendle.

Entertainment
  • Ivo van der Bent, ANP