Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gezochte Bretly D. aangehouden in de hoofdstad

Na een dagenlange klopjacht is Bretly D. eindelijk in de boeien geslagen. De mogelijke moordenaar en vuurwapengevaarlijke 24-jarige D. wordt ervan verdacht een 60-jarige psychiater om het leven te hebben gebracht. Ook raakte een 32-jarige man uit Zutphen lichtgewond tijdens een ruzie met de verdachte. Hij wist te ontvluchten.

Bretly D.

Eerder werd Bretly D. zijn foto al zonder balkje gedeeld door de politie en de media in ons land. Daarnaast werd er maandag een beloning uitgereikt van 25.000 euro voor de tip die tot een aanhouding zou leiden. De politie was vastberaden om de 24-jarige Rotterdammer op te pakken. De verdachte heeft al een behoorlijk strafblad opgebouwd en werd op 16-jarige leeftijd al veroordeeld voor een poging tot doodslag op een man van homoseksuele aard.

Bretly D. reisde de afgelopen dagen veel met het openbaar vervoer en toch wist de politie hem maar niet te pakken. Ook werden er de afgelopen dagen verschillende invallen gedaan in de hoofdstad, door het vermoeden dat hij zich daar de afgelopen dagen zou hebben schuilgehouden. Ook werden er invallen gedaan in Arnhem en Doetinchem. De 24-jarige Rotterdammer was tot vanmorgen (woensdagochtend) de politie te slim af. Hij werd gearresteerd op de Prins Hendrikkade in Amsterdam, dat meldt de Rotterdamse politie.

Bullchat

Waar D. al eerder als 16-jarige jongen werd veroordeeld voor poging tot doodslag op een homoseksuele man. Lijkt het alsof hij het deze keer wederom gemunt had op mannen met deze geaardheid. Onder de naam '24zktonderdak' zou Bretly D. mannen benaderen via de homoafspraaksite Bullchat. Om die reden alarmeerde de politie de afgelopen dagen vooral homoseksuele mannen over het gevaar van de verdachte. De Telegraaf schrijft dat deskundigen Bretly op 16-jarige leeftijd al beschreven als 'een groot gevaar voor homoseksuele mannen.'

Bretly D. had mogelijk met de 60-jarige psychiater een seksafspraak. Over de man uit Zutphen is verder nog niets bekend.

Misdaad
  • De Telegraaf, NOS
  • Politie