Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wat is er met Cassandra van Schaijk gebeurd?

Met paginagrote krantenadvertenties is aandacht gevraagd voor de dood van Cassandra van Schaijk, in 2007. Drie weken na haar vermissing is haar lichaam gevonden in het water, maar de nabestaanden hebben nog altijd geen idee wat zich in die fatale nacht heeft afgespeeld.

Cassandra van Schaijk

De 17-jarige Cassandra heeft het nodige gedronken en volgens getuigen ook drugs gebruikt. De portier van de Almeerse discotheek Eindelijk begeleidt haar die lenteavond in 2007 rond half vier ’s nachts naar buiten, zo kan ze de laatste bus nog halen. De halte ligt nog geen 150 meter verderop, maar Cassandra zou niet in de bus hebben gezeten en dat is het laatste wat de rechercheurs hebben achterhaald. Drie weken later wordt haar lichaam gevonden in de Noorderplassen. Is ze onwel geworden? Verdronken?

Daar hopen de nabestaanden zestien jaar na dato alsnog achter te komen. De Peter R. de Vries Foundation heeft 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Ook is er 10.000 euro gereserveerd voor informatie die leidt naar Cassandra’s telefoon, een Nokia 3510i. Het laatste signaal van het mobieltje is waargenomen op vier kilometer van de plek waar Cassandra voor het laatst is gezien. Dat sterkt de theorie dat ze bij iemand in de auto is gestapt. Een getuige verklaarde dat Cassandra bij de discotheek is aangesproken door twee mannen met een getinte huidskleur. Een van de twee zou een arm om haar heen hebben geslagen. Deze getuige is zelf ook aangeschoten door het tweetal, er werd haar een lift aangeboden. Dat is alle informatie die de politie heeft. “We willen niet opgeven,” zei broer Benny vorige week in het AD. “Er moet toch iemand zijn die hier van weet en nu misschien wroeging krijgt? Zo’n geheim kun je toch niet een heel leven voor je houden?”

Weet u meer? Stuur dan een mail naar tip@peterrdevries.nl